Blog divain.

Chiafrø er en af de super fødevarer, der er på spidsen af alles tunge, selvom nogle af os ikke er helt sikre på, hvordan man bruger chiafrø, og hvad fordele af denne lille og meget alsidigt frø.
Sådan spiser du chiafrø og deres fordele
Chiafrø er en af de super fødevarer, der er på spidsen af alles tunge, selvom nogle af os ikke er helt sikre på, hvordan man bruger chiafrø, og hvad fordele af denne lille og meget alsidigt frø.
Read more
Du ved helt sikkert, at drikkevand hver dag er afgørende for vores helbred. Hvis vi holdt op med at drikke det, kunne vi faktisk ikke overleve mere end en uge. Men ved du hvorfor?
8 Fordele ved drikkevand
Du ved helt sikkert, at drikkevand hver dag er afgørende for vores helbred. Hvis vi holdt op med at drikke det, kunne vi faktisk ikke overleve mere end en uge. Men ved du hvorfor?
Read more
Fleksibilitet er den evne, vi har til strække frit uden at gå i stykker eller skade os selv. At være fleksibel har mange sundhedsmæssige fordele, såsom at hjælpe dig med at nyde din yndlingssport, samt at reducere sandsynligheden for skader.
Sådan forbedrer du fleksibiliteten: 7 grundlæggende øvelser
Fleksibilitet er den evne, vi har til strække frit uden at gå i stykker eller skade os selv. At være fleksibel har mange sundhedsmæssige fordele, såsom at hjælpe dig med at nyde din yndlingssport, samt at reducere sandsynligheden for skader.
Read more
Store mængder glukose eller sukker i vores blod kan være sundhedsskadeligt, som vi kender, og i dagens verden sker det oftere, fordi vi generelt har en mindre sund kost. Når vi har 'højt blodsukker', klassificeres vi som havende diabetes eller 'har hyperglykæmi'. På dette stadium ordinerer læger normalt en række forskellige lægemidler, der hjælper med at sænke blodsukkerniveauet eller øge insulinproduktionen. Det er dog ved at blive mere almindeligt nu at være i stand til at vende virkningerne af diabetes for nogle mennesker ved blot at skifte til en bedre kost, mere motion og generelt en sundere måde at leve på.
De 6 bedste teer til at sænke blodsukkerniveauet
Store mængder glukose eller sukker i vores blod kan være sundhedsskadeligt, som vi kender, og i dagens verden sker det oftere, fordi vi generelt har en mindre sund kost. Når vi har 'højt blodsukker', klassificeres vi som havende diabetes eller 'har hyperglykæmi'. På dette stadium ordinerer læger normalt en række forskellige lægemidler, der hjælper med at sænke blodsukkerniveauet eller øge insulinproduktionen. Det er dog ved at blive mere almindeligt nu at være i stand til at vende virkningerne af diabetes for nogle mennesker ved blot at skifte til en bedre kost, mere motion og generelt en sundere måde at leve på.
Read more
I dag Veganisme er ophørt med at være en simpel mode og er blevet en ægte livsstil som hundreder og tusinder af mennesker nu trofast følger i deres daglige rutiner. Vi ved nu, at det at spise en vegansk kost har flere fordele ikke kun for din krop, men også for naturen og vores planet.
7 gode veganske fødevarer på markedet
I dag Veganisme er ophørt med at være en simpel mode og er blevet en ægte livsstil som hundreder og tusinder af mennesker nu trofast følger i deres daglige rutiner. Vi ved nu, at det at spise en vegansk kost har flere fordele ikke kun for din krop, men også for naturen og vores planet.
Read more
Tatoveringer er blevet en populær måde for folk at udtrykke sig i disse dage og måske vise en lille del af vores personligheder til verden. Hvis du har besluttet dig for at få din første tatovering derefter efterbehandling er vigtig og du bliver nødt til at vide, hvordan du holder den ren, fri for infektion, mens du heler, samt hvordan du hjælper det nye blæk med at sætte sig ind i din hud.
Sådan plejer du en ny tatovering. Råd og tips
Tatoveringer er blevet en populær måde for folk at udtrykke sig i disse dage og måske vise en lille del af vores personligheder til verden. Hvis du har besluttet dig for at få din første tatovering derefter efterbehandling er vigtig og du bliver nødt til at vide, hvordan du holder den ren, fri for infektion, mens du heler, samt hvordan du hjælper det nye blæk med at sætte sig ind i din hud.
Read more
Sort hvidløg har vundet så stor popularitet i de seneste år på grund af dets sundhedsmæssige fordele, at det er blevet en af de mest fashionable nye ingredienser, der bruges i opskrifter af professionelle kokke og af urtelæger og helsekostbutikker som kosttilskud på grund af dets antioxidantvirkninger på kroppen.Sort hvidløg fremstilles ved at udsætte traditionelt hvidløg for en kemisk proces kendt som Maillard-reaktionen. For at opnå denne reaktion og farve skal hvidløget opbevares i en hel måned ved en konstant temperatur på mellem 65ºC - 80ºC. Blandt dets mange fordele er sort hvidløg kendt for at holde vores hjerte sundt. Hvis du er fascineret, læser denne artikel dig alt, hvad du behøver at vide, så læs videre!
Sort hvidløg - hvad er det, og hvad er dets fordele
Sort hvidløg har vundet så stor popularitet i de seneste år på grund af dets sundhedsmæssige fordele, at det er blevet en af de mest fashionable nye ingredienser, der bruges i opskrifter af professionelle kokke og af urtelæger og helsekostbutikker som kosttilskud på grund af dets antioxidantvirkninger på kroppen.Sort hvidløg fremstilles ved at udsætte traditionelt hvidløg for en kemisk proces kendt som Maillard-reaktionen. For at opnå denne reaktion og farve skal hvidløget opbevares i en hel måned ved en konstant temperatur på mellem 65ºC - 80ºC. Blandt dets mange fordele er sort hvidløg kendt for at holde vores hjerte sundt. Hvis du er fascineret, læser denne artikel dig alt, hvad du behøver at vide, så læs videre!
Read more
Er det dårligt for dit helbred at spise melon om natten? Er det en opfedning? Hvis du læser dette, er det sikkert fordi du har stillet dig selv disse eller andre lignende spørgsmål om denne mad.I denne artikel vil vi tale med dig om, hvorfor melon er en af mange sunde fødevarer, du kan spise, samt de myter og sandheder, der har været relateret til denne velsmagende tropiske frugt. Læs videre for at finde ud af mere!
Gør melon dig fed? Myter og sandheder om denne aktuelle frugt
Er det dårligt for dit helbred at spise melon om natten? Er det en opfedning? Hvis du læser dette, er det sikkert fordi du har stillet dig selv disse eller andre lignende spørgsmål om denne mad.I denne artikel vil vi tale med dig om, hvorfor melon er en af mange sunde fødevarer, du kan spise, samt de myter og sandheder, der har været relateret til denne velsmagende tropiske frugt. Læs videre for at finde ud af mere!
Read more
Fedt, kulhydrater og protein er de tre vigtigste makronæringsstoffer for vores krop, fordi de tillader kroppen at forblive sund med korrekt funktion eller vores organer og være sund. Protein og aminosyrer er essentielle for atreparere og beskytte celler og væv. Det er derfor, det er så vigtigt, at vi spiser proteinrige fødevarer af høj kvalitet.Protein kan findes i fødevarer af både animalsk og vegetabilsk oprindelse. Men i denne artikel vil vi kun fokusere på sidstnævnte. Uanset om du følger en vegetarisk eller vegansk kost eller ej, er disse 9 fødevarer en fantastisk kilde til sundt planteprotein og bør være en del af din almindelige kost. Nødder og frø Nødder og frø, en fødekilde rig på protein og af vegetabilsk og mineralsk oprindelse. 100 gram nødder eller frø giver kan give en sund 12 og 20 gram protein, afhængigt af typen. En ret høj procentdel af protein i forhold til størrelsen på dem! Du kan tilføje dem til dine salater, som topping på grøntsager eller inkludere dem i andre opskrifter såsom veganske oste oven på en pasta eller ovnbagt ret. Pulser Bælgfrugter, bedre kendt som bønner som kikærter, sojabønner eller linser, er en fremragende kilde til fiber, komplekse kulhydrater og protein. For eksempel giver en kop kogte linser, der er rige på vegetabilske aminosyrer, 18 gram protein pr. 100 gram. Du kan koge bønner med krydderier og grøntsager, bruge dem i salater, lave veganske og vegetariske burgere og endda lave hummus. Bønner er også en god kilde til jern, hvor Kikærter og sorte øjebønner er den bedste kilde til jern i denne fødevaregruppe. Chiafrø Chiafrø er en rigtig god proteinkilde og også en proteinkilde med særligt høj næringsværdi og vitaminer. De er også en kilde til kulhydrater og umættede fedtsyrer. 100 gram af disse frø indeholder omkring 20 gram protein til vores kost. De er en supersund supermad med mange gavnlige egenskaber. De er igen velegnede til en vegansk og vegetarisk kost og du kan spise dem i salater og med grøntsager. Vores foretrukne måde at spise dem på er i korn og smoothies, da de absorberer et højt væskeindhold og tilføjer tekstur. Quinoa En af de mest alsidige kilder til planteprotein, du kan spise, er Quinoa. Quinoa kan bruges som et alternativ til ris, til at lave salater, sauteret i wokken med grøntsager eller en af de mange helsekost, der spises som korn. Det er fantastisk til vores kost med proteiner, kulhydrater og fibre. Kun 100 gram kogt quinoa giver omkring 13 gram protein. Havre Havre er rigrig på fibre,vitaminer og mineraler. Ud over at være en vigtig kilde til plantebaserede proteiner. Havre kan mætte og give en stor mængde energi, hvorfor de er populære blandt atleter. Der er omkring 12 gram protein i hver 100 gram havre. og du kan bruge dem i så mange fødevarer fra bagning, smoothies, korn og endda veganske eller vegetariske burgere til at fylde dem ud såvel som andre opskrifter. Miso Miso er en pasta lavet af sojabønner gæret med havsalt. Denne mad rig på vegetabilsk protein er meget typisk i køkkenet i Kina og Japan og bruges ofte til at lave marinade til kød og fisk, samt saucer eller patéer eller til at lave den traditionelle misosuppe. For hver 100 gram miso er der 12 gram protein. Svampe Svampe giver udover at være lækre 3 gram protein per 100 gram og kan indtages på forskellige måder. Du kan lave creme af svampe, sautere dem med andre grøntsager, lave pastasauce, omelet eller grille den med ost, æg eller grøntsager på toppen og mange flere opskrifter. De er en god mad til dem på vegetarisk eller vegansk kost, da de kan være ret mættende og have mange sundhedsmæssige fordele. Spirulina Spirulina er en mikroalge, der indeholder omkring 70 % protein, så det er en fantastisk kilde til planteprotein. Det har mange fordele for vores sundhed og også for vores huds sundhed. Du kan tilføje det til opskrifter på smoothies, juice og desserter, og det er spækket med vitaminer. Jordnødder Jordnødder er en af de fødevarer med de højeste kilder til protein og umættede fedtstoffer. I hver 100 gram jordnødder er der 24 gram protein. Men det er også en fødevare med højt indhold af kalorier, så du skal være forsigtig, da 100 g jordnødder giver 567 kalorier. Yikes!
9 fødevarer med højt indhold af vegetabilsk protein til en sund kost
Fedt, kulhydrater og protein er de tre vigtigste makronæringsstoffer for vores krop, fordi de tillader kroppen at forblive sund med korrekt funktion eller vores organer og være sund. Protein og aminosyrer er essentielle for atreparere og beskytte celler og væv. Det er derfor, det er så vigtigt, at vi spiser proteinrige fødevarer af høj kvalitet.Protein kan findes i fødevarer af både animalsk og vegetabilsk oprindelse. Men i denne artikel vil vi kun fokusere på sidstnævnte. Uanset om du følger en vegetarisk eller vegansk kost eller ej, er disse 9 fødevarer en fantastisk kilde til sundt planteprotein og bør være en del af din almindelige kost. Nødder og frø Nødder og frø, en fødekilde rig på protein og af vegetabilsk og mineralsk oprindelse. 100 gram nødder eller frø giver kan give en sund 12 og 20 gram protein, afhængigt af typen. En ret høj procentdel af protein i forhold til størrelsen på dem! Du kan tilføje dem til dine salater, som topping på grøntsager eller inkludere dem i andre opskrifter såsom veganske oste oven på en pasta eller ovnbagt ret. Pulser Bælgfrugter, bedre kendt som bønner som kikærter, sojabønner eller linser, er en fremragende kilde til fiber, komplekse kulhydrater og protein. For eksempel giver en kop kogte linser, der er rige på vegetabilske aminosyrer, 18 gram protein pr. 100 gram. Du kan koge bønner med krydderier og grøntsager, bruge dem i salater, lave veganske og vegetariske burgere og endda lave hummus. Bønner er også en god kilde til jern, hvor Kikærter og sorte øjebønner er den bedste kilde til jern i denne fødevaregruppe. Chiafrø Chiafrø er en rigtig god proteinkilde og også en proteinkilde med særligt høj næringsværdi og vitaminer. De er også en kilde til kulhydrater og umættede fedtsyrer. 100 gram af disse frø indeholder omkring 20 gram protein til vores kost. De er en supersund supermad med mange gavnlige egenskaber. De er igen velegnede til en vegansk og vegetarisk kost og du kan spise dem i salater og med grøntsager. Vores foretrukne måde at spise dem på er i korn og smoothies, da de absorberer et højt væskeindhold og tilføjer tekstur. Quinoa En af de mest alsidige kilder til planteprotein, du kan spise, er Quinoa. Quinoa kan bruges som et alternativ til ris, til at lave salater, sauteret i wokken med grøntsager eller en af de mange helsekost, der spises som korn. Det er fantastisk til vores kost med proteiner, kulhydrater og fibre. Kun 100 gram kogt quinoa giver omkring 13 gram protein. Havre Havre er rigrig på fibre,vitaminer og mineraler. Ud over at være en vigtig kilde til plantebaserede proteiner. Havre kan mætte og give en stor mængde energi, hvorfor de er populære blandt atleter. Der er omkring 12 gram protein i hver 100 gram havre. og du kan bruge dem i så mange fødevarer fra bagning, smoothies, korn og endda veganske eller vegetariske burgere til at fylde dem ud såvel som andre opskrifter. Miso Miso er en pasta lavet af sojabønner gæret med havsalt. Denne mad rig på vegetabilsk protein er meget typisk i køkkenet i Kina og Japan og bruges ofte til at lave marinade til kød og fisk, samt saucer eller patéer eller til at lave den traditionelle misosuppe. For hver 100 gram miso er der 12 gram protein. Svampe Svampe giver udover at være lækre 3 gram protein per 100 gram og kan indtages på forskellige måder. Du kan lave creme af svampe, sautere dem med andre grøntsager, lave pastasauce, omelet eller grille den med ost, æg eller grøntsager på toppen og mange flere opskrifter. De er en god mad til dem på vegetarisk eller vegansk kost, da de kan være ret mættende og have mange sundhedsmæssige fordele. Spirulina Spirulina er en mikroalge, der indeholder omkring 70 % protein, så det er en fantastisk kilde til planteprotein. Det har mange fordele for vores sundhed og også for vores huds sundhed. Du kan tilføje det til opskrifter på smoothies, juice og desserter, og det er spækket med vitaminer. Jordnødder Jordnødder er en af de fødevarer med de højeste kilder til protein og umættede fedtstoffer. I hver 100 gram jordnødder er der 24 gram protein. Men det er også en fødevare med højt indhold af kalorier, så du skal være forsigtig, da 100 g jordnødder giver 567 kalorier. Yikes!
Read more