9 fødevarer med højt indhold af vegetabilsk protein til en sund kost

Foods with vegetable protein for a healthy diet

Fedt, kulhydrater og protein er de tre vigtigste makronæringsstoffer for vores krop, fordi de tillader kroppen at forblive sund med korrekt funktion eller vores organer og være sund. Protein og aminosyrer er essentielle for atreparere og beskytte celler og væv. Det er derfor, det er så vigtigt, at vi spiser proteinrige fødevarer af høj kvalitet.

Protein kan findes i fødevarer af både animalsk og vegetabilsk oprindelse. Men i denne artikel vil vi kun fokusere på sidstnævnte. Uanset om du følger en vegetarisk eller vegansk kost eller ej, er disse 9 fødevarer en fantastisk kilde til sundt planteprotein og bør være en del af din almindelige kost.

Nødder og frø

Nødder og frø, en fødekilde rig på protein og af vegetabilsk og mineralsk oprindelse. 100 gram nødder eller frø giver kan give en sund 12 og 20 gram protein, afhængigt af typen. En ret høj procentdel af protein i forhold til størrelsen på dem! Du kan tilføje dem til dine salater, som topping på grøntsager eller inkludere dem i andre opskrifter såsom veganske oste oven på en pasta eller ovnbagt ret.

Pulser

bælgfrugter, bedre kendt som bønner som kikærter, sojabønner eller linser er en fantastisk kilde til fibre, komplekse kulhydrater og protein. For eksempel giver en kop kogte linser, rig på vegetabilske aminosyrer, 18 gram protein pr. 100 gram. Du kan tilberede bønner med krydderier og grøntsager, bruge dem i salater, lave veganske og vegetariske burgere og endda lave hummus. Bønner er også en god kilde til jern med Kikærter og Black eyed beans som den bedste kilde til jern i denne fødevaregruppe.

Best foods with vegetable protein for your recipesChiafrø

Chiafrø er en rigtig god proteinkilde og også en proteinkilde med særligt høj næringsværdi og vitaminer. De er også en kilde til kulhydrater og umættede fedtsyrer. 100 gram af disse frø indeholder omkring 20 gram protein til vores kost. De er en supersund supermad med mange gavnlige egenskaber. De er igen velegnede til en vegansk og vegetarisk kost og du kan spise dem i salater og med grøntsager. Vores foretrukne måde at spise dem på er i korn og smoothies, da de absorberer et højt væskeindhold og tilføjer tekstur.

Quinoa

En af de mest alsidige kilder til planteprotein, du kan spise, er Quinoa. Quinoa kan bruges som et alternativ til ris, til at lave salater, sauteret i wokken med grøntsager eller en af ​​de mange helsekost, der spises som korn. Det er fantastisk til vores kost med proteiner, kulhydrater og fibre. Kun 100 gram kogt quinoa giver omkring 13 gram protein.

Havre

Havre er rigrig på fibre,vitaminer og mineraler. Ud over at være en vigtig kilde til plantebaserede proteiner. Havre kan mætte og give en stor mængde energi, hvorfor de er populære blandt atleter. Der er omkring 12 gram protein i hver 100 gram havre. og du kan bruge dem i så mange fødevarer fra bagning, smoothies, korn og endda veganske eller vegetariske burgere til at fylde dem ud såvel som andre opskrifter.

Foods rich in vegetable protein that are low in cholesterolMiso

Miso er en pasta lavet af sojabønner gæret med havsalt. Denne mad rig på vegetabilsk protein er meget typisk i køkkenet i Kina og Japan og bruges ofte til at lave marinade til kød og fisk, samt saucer eller patéer eller til at lave den traditionelle misosuppe. For hver 100 gram miso er der 12 gram protein.

Svampe

Svampe giver udover at være lækre 3 gram protein per 100 gram og kan indtages på forskellige måder. Du kan lave creme af svampe, sautere dem med andre grøntsager, lave pastasauce, omelet eller grille den med ost, æg eller grøntsager på toppen og mange flere opskrifter. De er en god mad til dem på vegetarisk eller vegansk kost, da de kan være ret mættende og have mange sundhedsmæssige fordele.

Spirulina

Spirulina er en mikroalge, der indeholder omkring 70 % protein, så det er en fantastisk kilde til planteprotein. Det har mange fordele for vores sundhed og også for vores huds sundhed. Du kan tilføje det til opskrifter på smoothies, juice og desserter, og det er spækket med vitaminer.

Jordnødder

Jordnødder er en af ​​de fødevarer med de højeste kilder til protein og umættede fedtstoffer. I hver 100 gram jordnødder er der 24 gram protein. Men det er også en fødevare med højt indhold af kalorier, så du skal være forsigtig, da 100 g jordnødder giver 567 kalorier. Yikes!