Egenskaber af sort hvidløg: fordele og kontraindikationer

Sort hvidløg har vundet så stor popularitet i de seneste år, at det er blevet en af ​​de mest trendy ingredienser, der bruges i madlavningsopskrifter af professionelle kokke og urtelæger som medicinsk mad.

Dette sorte hvidløg opnås ved at udsætte traditionelle hvidløg for en proces med kemiske reaktioner kaldet Maillard-reaktioner. I en måned skal den holdes under konstante temperaturer på mellem 65ºC og 80ºC for at opnå den farve.

Hvad bruges sort hvidløg til?

Sort hvidløg er en ingrediens, der begyndte at blive brugt til medicinske formål for hundreder af år siden. De interessante og gavnlige egenskaber ved denne superfood stammer i høj grad fra dets råmateriale, traditionelle hvidløg.

Takket være dens gæringsproces ændrer den farve, og nogle af dens positive egenskaber for sundheden fremhæves. Derudover forsvinder smagen af ​​klassisk frisk hvidt hvidløg, noget kraftigt og ubehageligt.

De fleste af dens fordele ligger i, at den har essentielle aminosyrer og antioxidanter. Derudover indeholder den andre essentielle næringsstoffer for, at din krop kan fungere korrekt, såsom vitaminer (inklusive vitamin B1, B2 og B3 og vitamin C) og mineraler.

Egenskaber ved sort hvidløg, der gør det til en af ​​de mest brugte superfoods i madlavningsopskrifter

Egenskaber af sort hvidløg

Fordele ved Sort hvidløg

Ud over den milde smag og det faktum, at det ikke gentager sig selv, kan sort hvidløgs egenskaber og sundhedsmæssige fordele være årsagerne til, at disse fødevarer er blevet så populære i madlavningsopskrifter.

  • Dens evne til at styrke immunsystemet og fremme udseendet af forsvarsceller er en af ​​de vigtigste egenskaber ved disse fødevarer. Det forebygger forkølelse og kan beskytte mod alle former for infektionssygdomme.
  • Sort hvidløg er en kilde med et højt indhold af phenoler, specielt S-Allyl-Cystein (SAC), som har en stærk antioxidantkraft. Dette reducerer oxidativt stress ved at neutralisere virkningen af ​​frie radikaler, der forårsager celleældning.
  • Selvom nogle undersøgelser afslører, at hvid hvidløg er i højre grad anti-inflammatorisk kapacitet, er det stadig en meget nyttig mad, hvis du har en inflammatorisk patologi.
  • Egenskaberne ved sort hvidløg giver det en hepatobeskyttende rolle, det vil sige, det kan beskytte leveren mod skader.
  • En anden af ​​dens store sundhedsmæssige fordele er, at den beskytter kardiovaskulære system ved at reducere blodtrykket, forhindre opståen af ​​hjerte-kar-sygdomme og forbedre blodcirkulationen.
  • Hjælper med at kontrollere blodets kolesterolniveau, hvilket bringer forholdet mellem mængden af ​​HDL og LDL tilbage til normale niveauer.

Evnen til at styrke immunforsvaret er en af ​​egenskaberne ved sort hvidløg

Kontraindikationer

Sort hvidløg er en naturlig fødevare, som kommer direkte fra en gæringsproces af almindeligt hvidløg. Af denne grund har det ikke særlig udtalte kontraindikationer eller bivirkninger på helbredet.

Men som med alle fødevarer, er det at foretrække at kontakte din læge direkte, hvis du er i tvivl. Nogle af kontraindikationerne af sort hvidløg er:

  • Udover alle dets aminosyrer, vitaminer og mineraler er det et produkt med et højt indhold af jod. Hvis du har problemer med skjoldbruskkirtlen, er det derfor bedre, at du undgår det.
  • Sort hvidløg reducerer blodtrykket, så det anbefales ikke at tage det, før du gennemgår kirurgiske indgreb.
  • Der er ikke fundet beviser for, at gravide kvinder og babyer ikke kan tage det. Alligevel er det bedre, at spørge din læge.