Egenskaber ved bidronningeføde: Fordele og hvordan man tager det

Royal gelé er et stof, som bier udskiller, og som giver mange fordele for kroppen og menneskers sundhed. For eksempel giver denne naturlige mad energi, hvilket gør den til et ideelt supplement til situationer med fysisk udmattelse. Derudover understøtter det at tage royal gelé også immunsystemet og ser ud til at bremse aldring.

Royal gelé er et produkt, som ikke mange mennesker er klar over dets virkninger og sundhedsmæssige egenskaber. Derfor fortæller vi dig her nedenfor i detaljer, hvad det er, hvilke fordele det giver, og hvordan du tager det sikkert og effektivt.

Hvad er royal gelé (bidronningeføde)?

Royal gelé er et stof, der udskilles af hypopharynxkirtlerne i hovederne på arbejderbierne, mellem 5 og 10 dage gamle, som blandet med mavesekret er larvernes føde i løbet af de første tre dage af livet.

Bidronningen og de kongelige cellelarver, der vil danne en ny bidronning, er de eneste, der kan fodres med denne gelé, deraf navnet. Denne honninglignende substans er slimet, gul i farven og ret bitter surt

Hovedsageligt består royal gelé fra bier af 60 % vand, men den indeholder også proteiner, lipider, mineraler, aminosyrer, B-gruppe vitaminer som B1, B2, B5, B6 og B8 og folinsyre. Denne sammensætning gør geléens egenskaber til menneskers liv enorme og til stor hjælp mod fysisk og psykisk slid.

Egenskaber ved Royal gelé gavnlige for kroppen

Egenskaber ved Royal gelé

Royal gelé har mange fordele for fysisk og mental sundhed.

  • Til at begynde med har den regenerative egenskaber, der favoriserer celledannelse og dermed pleje af knogler, hud og nervesystemet.
  • Denne kraftfulde stof har også antioxidantvirkninger, der hjælper med at forhindre hudrynker, forsinke tidlig aldring og forhindre degenerative sygdomme forårsaget af frie radikaler.
  • Royal gelé er også et naturligt antibiotikum takket være dets antivirale og antibakterielle egenskaber, der beskytter kroppen mod vira og bakterier. Dens brug fremmer også helingen af ​​snitsår, forbrændinger og andre sår.
  • Royal gelé er effektiv mod angst, søvnløshed, depression og nervøsitet takket være indholdet af B-vitaminer, det er med andre ord et naturligt angstdempende middel.
  • Endelig kan det styrke immunforsvaret. Det kan forbedre symptomerne på dissemineret sklerose og Alzheimers, tjene som behandling for episoder med anæmi og også behandle ernæringsmæssige mangler, da det kan forstærke kosten hos både underernærede børn og voksne uden appetit.

Hvordan skal du tage Royal gelé for at drage fordel af dets egenskaber?

Hvordan man tager Royal gelé

Den daglige dosis af royal geléforbrug hos voksne er cirka et halvt gram og hos børn 30% eller 50% af voksendosis.

Royal gelé bør ikke indtages, hvis du lider af allergi, astma, hypertension, takykardi, migræne, diabetes, fedme, Addisons sygdom, dermatitis eller andre hudproblemer. Derudover anbefales det at undgå det under graviditet og amning. Under alle omstændigheder anbefaler vi, at du konsulterer din læge, før du tager det.

For at tage royal gelé skal du kun indtage en lille mængde af stoffet, omtrent på størrelse med et riskorn. Hvis du ikke kan lide dens smag, kan du blande den med andre fødevarer såsom mælk, honning eller juice. Det anbefales at tage det om morgenen eller på tom mave og lade det opløses på tungen.

Royal gelé er ikke farligt og giver mange fordele, men som vi allerede har sagt, bør du konsultere din læge, før du begynder at tage det.