Tips til, hvordan du trimmer skæg korrekt og undgår fejltagelser

Før eller sener vil nogle af hårene i dit skæg og overskæg komme til syne og ødelægge den form, som du var så glad for, og som barberen så omhyggeligt havde lavet. Og det kan ske på det forkerte tidspunkt, lige når du har en vigtig aftale, du skal overholde. 

I så fald er den bedste måde at ordne dit skæg hurtigt og få et mere velplejet udseende på, at du lærer at trimme det selv. Der er mange forskellige måder at gøre det på. Her er de mest almindelige og nogle grundlæggende tips til, hvordan du trin for trin trimmer dit skæg korrekt, så det ser perfekt ud i din hverdag.

Sådan trimmer du et skæg - De bedste måder at trimme skæg på

Hvis du ikke er særlig øvet eller sikker i at bruge en saks eller en barberkniv, anbefaler vi, at du læser denne artikel til ende. Du vil lære nogle meget nyttige teknikker og tips, som vil hjælpe dig med at trimme og forme dit skæg derhjemme, så du sparer tid og penge. 

Saks 

At bruge en saks er en teknik, der virker meget enkel, men som alligevel kræver en del øvelse. Og hvis du gør det stille og roligt og forsigtigt, får du bedre resultater. Du skal blot bruge et spejl, en saks og en kam. 

Vask først dit skæg med en shampoo. Det er vigtigt, at den er fri for snavs og godt fugtet, før du begynder at trimme den. Du kan også bruge skægolie eller andre produkter til at hjælpe dig med at få det til at blive lettere at rede ud. Glem ikke at tørre det grundigt, inden du går i gang. 

For det andet skal du børste dit skæg godt. Hvis du kammer dit skæg, slipper du af med knuder og får det udredt. Nu kan du begynde at trimme. Brug kammen til at hjælpe dig med at trimme de hår, der stikker ud, så den hjælper dig med at guide dig og forhindrer dig i at overtrimmes.

Sådan trimmer du dit eget skæg derhjemme for at få en unik stil

Barbermaskine

Den elektriske barbermaskine er den mest anbefalede teknik til fuldskæg. Vask og tør først skægget grundigt, da det i dette tilfælde heller ikke anbefales at trimme skægget, når det er vådt. Begynd i siderne, i nakken og fortsæt derefter mod midten og trim overskægget. Du skal køre barbermaskinen i samme retning som hårgrænsen i ansigtet.

Vi anbefaler, at du justerer barbermaskinens trimningsniveau til et højere tal. På denne måde kan du køre den igen med et lavere tal, indtil du har den ønskede længde. Husk, at det er bedst at trimme skæg og overskæg nedad.

Hvor ofte skal man trimme skægget

Hvornår tit du skal trimme dit skæg varierer lidt fra person til person, afhængigt af længden på dit skæg og hvordan du kan lide at bære det. Generelt bør det dog gøres hver måned.

Skægtrimningsteknikker og fejl, der skal undgås

Andre tips til skægtrimning

Uanset hvilken teknik du har brugt til at trimme dit skæg, er det vigtigt at huske på visse aspekter, som vil gøre dit arbejde lettere.

  • Når du barberer dig, er det bedre at bruge produkter som f.eks. barbergel i stedet for traditionelt barberskum, da du på denne måde kan se præcis, hvor du skal føre bladet eller barbermaskinen hen
  • Hvis du skal fjerne skægget eller lave nakkelinjen, skal du løfte hovedet og starte nederst i nakken og strække huden godt ud. 
  • Hvis du har svært ved at se de udstående hår, anbefaler vi, at du hjælper dig selv med at trimme med en kam og en lineal. De er ideelle til at tegne skæg og overskæg godt og opnå professionelle former på alle typer skæg. 
  • Glem ikke at anvende en lotion eller andre særlige skægplejeprodukter efter barbering for at hjælpe med at fugte og opfriske huden.