Sådan fjerner du permanent neglelak derhjemme trin for trin

Permanent neglelak er ideel til at holde dine negle perfekte og sunde i lang tid. Den eneste ulempe ved denne type manicure er, at den er ret vanskelig at fjerne, da forkert fjernelse af lakken kan føre til infektioner, faldende negle og endda permanente skader. 

Men hvis du følger en række minimale trin og er omhyggelig, kan du selv fjerne permanent neglelak derhjemme. På denne måde behøver du ikke at besøge en neglesalon. Du vil spare tid og penge. 

Her er hvordan du fjerner permanent neglelak - bemærk det!

Trin for trin til fjernelse af permanent neglelak

Før du går i gang, skal du samle en række materialer, som du kan finde derhjemme eller købe i et supermarked, en skønhedsbutik eller et apotek: ren acetone, aluminiumsfolie, hård neglefil, vaseline, vat og fugtighedscreme. 

Glem ikke, at det er vigtigt at have tålmodighed, når du fjerner din permanente manicure. Denne proces må aldrig udføres i en fart. 

Sådan fjerner du permanent neglelak og de materialer, du har brug for

Trin 1: Gør glasuren porøs

Da emaljelaget er helt lukket, er det meget vanskeligt at fortynde det med acetone, som det er tilfældet med traditionelle emaljelakker.  

Du skal blot bruge en hård fil og gnide den forsigtigt for at fjerne det øverste lag polish uden at bruge for meget kraft. Rør ved neglen for at sikre, at lakken er porøs. Dette vil forbedre dens sugeevne.

Trin 2: Beskyt neglebånd og hud 

Som du vil se nedenfor, er acetone et vigtigt produkt til fjernelse af neglelak. Derfor er det meget vigtigt først at beskytte dine neglebånd og huden omkring dine negle mod skader. 

Du skal bare påføre lidt vaseline eller neglebåndsolie på disse områder, så fungerer det som et beskyttende lag. Du kan også bruge appelsinpinde til at flytte neglebåndet. Dette vil også være med til at gøre neglen meget smukkere.

Trin 3: Påfør acetone

Du skal bruge ren, stærk acetone til at fjerne poleringen. Læg nogle vatrondeller i acetone, og læg dem forsigtigt på neglene. Prøv så vidt muligt at undgå at røre ved din hud. Husk, at det ikke er tilrådeligt at bruge acetone for meget, da det kan svække dine negle. 

Trin til at fjerne din permanente manicure derhjemme

Trin 4: Rul fingrene i aluminiumsfolie

Selv om vi i det første trin forbedrer neglens porøsitet, kan du forbedre resultatet ved at bruge aluminiumsfolie. Rul den rundt om fingerspidserne uden at fjerne vatrondellen. Dette er vigtigt for at undgå fordampning og forbedre virkningen. 

Denne konstante og tætte kontakt vil helt sikkert blødgøre neglelakken. Det tager ca. 15 minutter at udføre dette enkle trin. Selv om det er muligt, at nogle neglelakker har brug for lidt mere tid.

Trin 5: Fjern emaljen 

Fjern aluminiumsfolien og vatrondellen. Du vil se, at neglelakken er skallet af af sig selv. Hvis der er rester tilbage, kan du bruge et andet stykke vat med acetone. Gnid den altid forsigtigt. 

Sjette og sidste trin: Fugt neglene godt

Da de udsættes for neglelak og derefter for ren acetone, er det meget vigtigt at fugte dine negle godt efter processen. Faktisk vil dine negle sandsynligvis være mere følsomme. Vi anbefaler, at du anvender en plejende olie for at forhindre, at de bliver tørre og beskadigede.

Endelig er det meget vigtigt, at du er meget omhyggelig, når du fjerner neglelakken. Husk, at det ikke er tilrådeligt at indånde acetonen direkte, og at denne proces skal udføres med tiden og på et godt ventileret sted i dit hjem.