Hvad er fordelene ved at spise solsikke- og græskarkerner

Discover the benefits of pumpkin seeds

Solsikkefrø eller græskarkerner er en af ​​de mest forbrugte fødevarer og favoritsnacket for mange voksne og børn i mange middelhavslande som Spanien. De er en sund snack og giver stor næringsværdi. Selvfølgelig, hvis du spiser mange af dem, kan du undre dig over, om disse frø er en fedende mad, og hvad er deres fordele eller negative virkninger på vores helbred, når vi spiser dem meget regelmæssigt.

I denne artikel skitserer vi de sundhedsmæssige fordele og virkninger, som solsikke- og græskarfrø kan have på vores kroppe, såvel som deres kalorieindhold og de risici eller bivirkninger, som denne fødevare har. kan forårsage på vores helbred, hvis det indtages i overkant.

Kan mange frø i din kost gøre dig fed og hvor mange kalorier indeholder de?

Gør solsikkefrø dig fed?

Hvis du inkluderer dette frø som en del af en afbalanceret kost og indtager dem i små mængder, vil de ikke få dig til at tage på i vægt. Denne type frø er faktisk rig på fibre, mineraler og har et højt indhold af vitaminer såsom E-vitamin, der hjælper med at holde dig sund, samt solsikkefrø, der hjælper vægttab.

Hvis du overspiser solsikkefrø eller køber saltbelagte frø, er det meget sandsynligt, at dette vil have negative effekter på dit helbred. Som vi ved, kan tilsætning af en stor mængde salt eller natrium og kalorier til din krop være skadeligt for dit helbred, herunder blodsukkerniveauer, diabetes og dit hjerte samt andre problemer.
For at give dig en idé, for hver 25 gram solsikkefrø, indtager du cirka 150 Kcal.

Man kan sige, at solsikkefrø er en type tørret frugt med et højt omega-indhold, som anbefales til vores kost, og at spise dem rå som aperitif er en fantastisk måde at spise denne mad på en sund måde . De kan også bruges i mange opskrifter, såsom salater eller til at dresse ethvert måltid, du ønsker.

Find out if Sunflower and pumpkin seeds help weight loss or not

Hvad med græskarkerner?

Græskarkerner har stor næringsværdi for kroppen, da de er anerkendt for deres medicinske egenskaber, antioxidanter og de fordele, de har for fordøjelsessundheden.
Disse frø er rige på omega fedtstoffer, der er afgørende for et godt helbred. De er dog høje i kalorier på grund af den olie, frøene indeholder, hvilket betyder, at det altid er en god idé at spise dem med måde.

Fordele ved disse frø

Takket være deres antioxidanter, mineraler og proteiner er disse frø fantastiske til at hjælpe med at holde din krop i form og sund. Vi ønsker at fremhæve følgende sundhedsmæssige fordele ved at inkludere disse frø i din kost:

  • Disse frø reducerer kolesterol- og triglyceridniveauer i blodet takket være de umættede fedtstoffer, de indeholder.
  • Frøene højt indhold af vitamin B9 hjælper vækst hos børn, samt udvikling af barnet under graviditeten.
  • De hjælper med at bekæmpe hjerte-kar- og hjertesygdomme.
  • Solsikke- og græskarkerner indeholder antioxidanter, der bekæmper frie radikaler og hjælper med at forsinke tegnene på ældning.
  • Takket være deres høje indhold af mineraler som fosfor, jern og magnesium giver disse frø en stor mængde energi og hjælper også med at forebygge sygdomme som Alzheimers.
  • De bruges som et naturligt afslappende middel takket være linolsyren, der reducerer stress.
  • Regulerer fordøjelsen.

Find out about benefits and risk to our health of eating seeds

Risici ved at spise for mange solsikke- og græskarkerner.

Som du kan se, har disse frø flere fordele, som er gode for vores helbred. Et for højt forbrug kan dog være kontraproduktivt for dit helbred. Her er risikoen ved at spise for mange af denne type frø.

  • Vægtøgning: På grund af dets høje kalorieindhold vil du for hver 100 gram indtage omkring 600 Kcal. Omkring 25 gram om dagen, hvis det virkelig er nok.
  • Risiko for kardiovaskulær ulykke: dette er forbundet med vægtøgning og det høje saltindhold i nogle frø med tilsat salt og smagsstoffer
  • Betændelse: indtagelse af for mange frø kan forårsage væskeophobning på grund af de høje niveauer af linolsyre, omega 3 og omega 6, sidstnævnte kan forårsage betændelse i kroppen.

Forbruget af piber kan være godt for vores generelle sundhed på mange måder, men det afhænger af den måde, hvorpå du inddrager denne mad i din daglige kost. Husk: at spise sundt giver dig mulighed for at drage fuld fordel af madens ernæringsmæssige fordele, udover at hjælpe dig med at forebygge sygdom.