50'ernes mode: Historie, trends og ikoner

Gennem historien har mode været et meget relevant aspekt for samfundet. I denne artikel vil vi tale om et årti, der uden tvivl markerede et før og efter i denne sektor, 50'erne, som definerede catwalkens og de store designeres verden.

Fra denne periode gennemgik mode en stor forandring for både kvinder og mænd, idet den var mere alsidig i stil, farver og senere satte retningslinjerne, der har defineret den indtil i dag.

50'Ernes modehistorie

Efter de første år af efterkrigstiden vendte samfundet tilbage til hverdagen. Folk efterlod mange års lidelse og afsavn, og i kvinders tilfælde vendte de tilbage for at føle sig smukke og forførende. Denne del af historien betragtes som genfødsel af mode og skønhed.

50'erne kan betragtes som begyndelsen på modedesignets æra, hvor de nye trends, der dukker op, er en afspejling af en selvsikker og elegant kvinde.

Et årti, der allerede begyndte i 1947 med præsentationen af ​​Christian Diors designs, som besluttede at vende tilbage til datidens kvinder den glamour og skønhed, som krigens år havde forbudt.

De vigtigste modedesignere i 50'erne

I begyndelsen af ​​1950'erne dækkede Dior-designs meget af den franske modeeksport. Dragter for at fremhæve silhuetten, hæle for at markere elegance, frisurer, makeup og tilbehør, der kombineret med øjeblikkets påklædning, der påtvingede klasse og udmærkelsen af ​​god smag, var kendetegnene for hans succesfulde "New Look"-kollektion.

Karakteristika og modetrends i 50'erne

Beklædningsgenstande

For kvinder var kjoler øjeblikkets udseende. De kunne vælge mellem at bære en kjole med en tætsiddende stil til kroppen eller at bære en udskåret på ryggen og med en udstrakt nederdel; begge stilarter fremhæver taljen. Dette var støbt perfekt med brugen af ​​korsettet, en beklædningsgenstand, der på det tidspunkt påtvang Diors mode, fra slutningen af ​​krigen til begyndelsen af ​​60'erne.

Korte kjoler eller nederdele var synonymt med respektløshed, ligesom badedragter, af denne grund var længden af ​​disse beklædningsgenstande under knæene. Allerede i midten af ​​50'erne kan brugen af ​​bukser til kvinder ses i to stilarter, den ene capri-snit (meget almindelig i dag) og den anden lang, skræddersyet i taljen og med en bred støvle.
Hvad angår fodtøjstrends, var højhælede sko hovedpersonerne i elegance.

På den anden side begyndte accessories at være en vigtig allieret af damelooket. 1950'erne var præget af brugen af ​​bredskyggede hatte, handsker og farvede briller. De mest almindelige smykker var perlekæder og armbånd.

Modetrends i 50'erne i Spanien

Hos mænd herskede James Dean-stilen, en ung filmskuespiller fra den tid, der påvirkede mænds mode. Levi's jeans dominerede med hvide eller sorte skjorter monteret på kroppen og sorte læderjakker "rocker" stil.

Dog var det typiske tøj fra datidens herrer de formelle jakkesæt med brede almindelige, stribede eller ternede bukser, veste, med hvide bomuldsskjorter, slips og lommetørklæder (placeret i jakkens øverste lomme).

Brugen af ​​seler, handsker, hatte eller baretter som tilbehør til mænd var også almindelig. Hvad angår sko, var brugen af ​​Oxfords, Brogues og moccasiner fremherskende.

Make-up

Kvindens makeup var kendetegnet ved skygger i pastelfarver, med konturer i sort i kattestil. Veldefinerede øjenbryn, brug af falske øjenvipper og røde læber, en tone til stede i makeup af moderne kvinder.

Frisurer

Kvinden skilte sig også ud med årtiets frisurer. Krøller var en af ​​de mest berømte trends, ligesom den italienske bolle var meget almindelig hos skuespillerinden Audrey Hepburn.

Kort hår blev også begunstiget med udtalte og meget sensuelle bølger i stil med Marilyn Monroe, som også fremmede den blonde farvetrend i håret til damerne i 50'erne.

For deres vedkommende havde mændene ikke meget at vælge imellem, kort og veldefineret hår var nok. De redede deres hår med en sideskilning med en pompadour og påførte gel (gel) for at fiksere håret godt.

De bedste modedesignere og ikoner fra 50'erne

Hvad angår de bedste designere i modeverdenen i 1950'erne, skiller talentet fra blandt andre Christian Dior, Cristóbal Balenciaga, Coco Chanel, Schiaparelli, Lanvin, Givenchy, Ives Saint Laurent sig ud. Disse haute couture-designere påtvingede den bedste parisiske stil fra 1950'erne over hele verden.

Blandt de mest fremragende kvinder i 50'erne er: Marilyn Monroe, Audrey Hepburn og Brigitte Bardot. Også skuespilleren James Dean, Elvis Presley, skuespillerne fra Grease og ungdomsserien Happy Days, var også indflydelsesrige modefigurer for unge mennesker.

50'ernes mode i Spanien

Spanien var hovedperson og indflydelsesrige inden for mode i 50'erne. Vugge for en af ​​de mest emblematiske haute couture-designere i hele verden, Cristóbal Balenciaga, der har boet i Paris siden 1937, mester for store designere som Óscar de la Renta.

I Spanien, som på hele det europæiske kontinent, skilte parisisk mode sig ud, såvel som den glamour og elegance af europæiske kvinder, der markerede denne periode