De 7 bedste produkter til veganere på markedet

Veganisme er ikke længere blot en modefænomen, men er blevet en ægte livsstil, som tusinder og atter tusinder af mennesker følger trofast i deres daglige liv. En vegansk kost har mange fordele, ikke kun for din krop, men også for vores planet. 

Hvis du ønsker at tage springet til en renere kost, men ikke ved, hvor du skal starte, vil du i dette indlæg lære om de bedste veganske substitutter og de mest næringsrige veganske produkter, der kan fylde din krop med energi uden at bryde reglerne for denne nye livsstil. Hvad venter du på at lære om disse superfødevarer?

Tofu

Tofu er en fremragende fødevare, som allerede er meget populær i vegetarers og veganeres køkken. Det er et af de mest udbredte produkter og fremstilles af sojabønner, vand og størkningselementer.

Tofu er en fremragende proteinkilde for dem, der ikke spiser animalske fødevarer, og det hjælper også til at sænke kolesterolet i blodet. Nogle af de mest populære opskrifter, du kan lave med tofu i dit køkken, er ramen, misosuppe og hundredvis af gryderetter, hvor tofu erstatter kød og ost. 

Anbefalede veganske produkter til en sund kost og respekt for planeten

Quinoa

En anden af de mest populære vegetabilske fødevarer i køkkenet, selv blandt ikke-veganere, er quinoa. Det er et korn, der minder meget om amaranth, da det kommer fra samme plantefamilie. Når det koges med lidt vand, bliver dette korn pustet op og kan bruges i opskrifter på alle slags gryderetter og endda som basis for dej til desserter. 

Quinoa har et højt indhold af protein, fosfor og Omega 3 og har den store fordel, at det er glutenfrit. Du kan købe quinoa nu i næsten alle dagligvarebutikker. 

Vegansk ost

Der er mange osteelskere, som har måttet give afkald på ost på grund af deres idealer, når de har indført en vegansk kost. På den anden side er der dem, der ikke følger en vegansk diæt, men som lider af laktoseintolerance, hvilket forhindrer dem i at nyde disse produkter. 

Vegansk ost, der ikke er baseret på mælkeprodukter, fremstilles på grundlag af en opskrift, der hovedsagelig består af kokosolie, vand, stivelse og aromaer. Der findes varianter af alle typer ost, fra den friskeste til den stærkeste. Nogle af de mærker, der markedsfører sådanne produkter, er Planet Vegan, Veggie Delicatessen og Heart Best.

Vegansk burger 

Som vi ved, udelukker vegansk kost hovedsageligt alle ingredienser og fødevarer af animalsk oprindelse, så alt kød er ikke længere på menuen. Heldigvis findes der flere og flere veganske burgeralternativer fra verdens mest populære fastfoodkæder. Disse superfoods fremstillet af grøntsager og soja simulerer kød i udseende og smag.

De bedste søde og krydrede opskrifter med veganske produkter

Vegansk æg

Du ville sikkert aldrig have tænkt på, at denne fødevare kunne eksistere, men det veganske æg er nu en realitet for veganere og selv for dem, der lider af ægallergi, men som nyder smagen. 

Mærket JUST har bl.a. introduceret disse erstatningsprodukter på markedet, der lugter og smager som rigtige æg. Du kan lave alt fra et par røræg til en kompleks og lækker spansk omelet.

Bønnebaserede produkter

Den, der har sagt, at vegansk mad er kompliceret og frem for alt meget dyrt, har nok ikke lavet den rette research. At være veganer kan være så enkelt som at finde de ideelle grøntsager, der giver den næringsværdi, som din krop har brug for. Det perfekte eksempel på dette er bønner..

Disse veganske produkter har en endnu højere proteinværdi end kød og giver dig mulighed for at lave alt fra varme gryderetter til bøffer, der kan grilles som kød. Det bedste ved bønner er, at du kan finde dem i alle supermarkeder og dagligvarebutikker.

Vegansk chokolade

En af de vanskeligste ting for veganske diætister er at finde desserter, som de kan nyde uden dårlig samvittighed eller bivirkninger for helbredet. Heldigvis bliver vegansk chokolade mere og mere udbredt. En af de mest almindelige opskrifter er at blande det med sojamælk for at lave lækre varme drikke om vinteren. 

Så nu ved du, at det bliver meget nemmere at følge en vegansk kost med alle disse veganske produkter. Der er ingen nemmere måde at passe på planeten Jorden på end ved at foretage små, lækre og praktiske ændringer i dine madlavnings- og spisevaner.