Typer af øreringe. Lær at kende forskel!

Med tiden har smykkernes verden udviklet sig, og i dag findes der et uendeligt antal accessories og smykker, der passer til alle stilarter og personligheder.

I denne blogartikel fortæller vi dig alt om de forskellige typer øreringe, der findes til kvinder og mænd. Det bliver nu meget nemmere at vælge den, der passer bedst til dit look og din ansigtsform. Læs videre! 

Typer af øreringe til kvinder 

I dag er øreringe en vigtig accessory for den moderne kvinde. De mest almindelige er:

Knap øreringe

Det er de typiske minimalistiske ørestikker, der sidder helt på øret. De er som regel meget elegante og kan bæres både ved vigtige lejligheder og til hverdag. Normalt bruger dette tilbehør trykknapper.

Knappe øreringe kan også bruges som piercinger ved at placere dem lige i brusk eller andre områder i ansigtet.

Hoop øreringe

En bøjle (Hoop), ørering eller ring er ikke andet end en ørering i form af en bøjle. Disse typer af ornamenter findes dog i forskellige former og kan være firkantede, stjerne- eller endda hjerteformede.

De mest almindelige typer øreringe og typer af fastgørelser

Langstrakte øreringe

Det er øreringe, der er særligt lange i længden. Denne type øreringe er stadig på mode, men du bør vide, hvordan du kombinerer dem med dit tøj og din frisure, så du ikke får et for rodet look.

De er også kendt som lysekroner eller filigraner, da de ligner antikke lamper med ornamenter i bunden.

Typer af ørepiercinger

I dag findes der forskellige typer af piercinger, som kan placeres i forskellige områder af øret.

  • Helix- og anti-helix-piercinger.
  • Antitragus og tragus piercinger. Sidstnævnte er en piercing i brusk, der stikker ud fra øret. Det er meget iøjnefaldende og moderne
  • Piercing snug.
  • Piercing muslingeskal
  • Daith og rook. Der er ikke mange, der tør tage disse huller, fordi de begge er ret smertefulde.

Typer af øreringe til mænd

Det er ikke kun kvinder, der nyder at pynte deres ører, men også mænd har tilsluttet sig denne trend. Tre typer øreringe er de mest populære blandt mænd:

Hoop øreringe

Dette er den første og måske den mest kendte af mænds øreringe. Den er placeret i øreflippen og er en bøjle eller en ørering. Normalt er denne type øreringe fremstillet af 925 sterling sølv eller gul guld.

Lær at skelne mellem de forskellige typer øreringe, der findes.

Øreringe med rhinsten

I dag er de de mest almindeligt anvendte. Det er små øreringe med ædle, skinnende og iøjnefaldende sten. De er meget almindelige blandt fodboldspillere og modeller. Et eksempel er David Beckham.

Stretched ears

Udvidelser er radikale, og kun de mest dristige vælger denne type piercing, som består i at udvide hullet i øret gradvist med en ekspander, indtil det når den ønskede størrelse.

Typer af lukninger af øreringe 

​​Øreringe kan også klassificeres efter den type lås, de har. De mest berømte er følgende:

Øreringe med omega lås

Omega-spændet er ikke det mest almindelige, men det har fået sit navn, fordi den mekanisme, der gør det muligt at lukke øreringe over øret, ligner bogstavet omega i det græske alfabet. 

Det er en af de bedste hægter, da den fastgør ørestikket til øret. Det er dog ikke særlig almindeligt for små øreringe.

Øreringe med trykknap

Dette er den mest almindelige ørespænde. Det er et stykke, som i daglig tale kaldes en butterfly, der trykkes ind i øreringe og holder dem fast i øret. 

Catalansk lås øreringe 

Den catalanske lås ligner trykknapper, bortset fra at den anvender et håndtag, der griber ind i et stykke med et lille hul i det.

Øreringe med kroglås

Krogspændet, også kendt som hippie-spændet, er en ret simpel mekanisme, der består af en slags krog, som går gennem ørepiercingen og holder øreringe på plads.

Som du kan se, har du i dag mange forskellige typer øreringe og spænder at vælge imellem. Takket være denne artikel på vores blog kan du nu købe dem, der passer bedst til din ansigtsform og stil, når du går til guldsmeden. Hvilken er din favorit?