Makeup fra 60'erne: Historie og karakteristika

Når vi tænker på 60'er makeup, tænker vi på den ikoniske model Twiggy, falske øjenvipper, eyeliner, nøgne læber og tricks, der får øjnene til at se større ud. En makeup-stil, der blev en af ​​de mest populære trends i modehistorien.

I 60'erne var præget af alle de nye ideer og tanker, der dukkede op, og for at være ungdommens æra. I denne æra blev individuelt udtryk og personlighed afspejlet gennem mode og stil. Fra den kvinde, der foretrak en mere naturlig makeup, til den, der valgte en mere slående med en mørk skygge og veldefinerede øjenbryn.

Og da de populære trends for år siden altid ender med at vende tilbage på den ene eller anden måde for at smelte sammen med de nuværende, ønskede vi i denne artikel på vores blog at lave en komplet gennemgang af historien, give dig nogle råd og fortælle dig, hvad makeup-egenskaber fra 60'erne.

60'ernes makeup historie

I 1960 var kvinders makeup fokuserede på elegante øjne, masser af ansigtspudder, naturlige læber og lyserøde. Men lige i midten af ​​årtiet udviklede denne stil sig til en enklere og mere feminin stil, hvoraf de bedste eksempler er modellen Twiggy og modellen Jean Shrimpton.

Londons modeeksplosion bragte denne stil og revolutionen af ​​frisurer og makeup med sig. Siden 50'erne har London været førende med sit "modernistiske look" eller "mod look", og i 1960'erne begyndte butikkerne at tilpasse sig de tendenser, som den yngre generations smag satte. Mod-stilen var blot en af ​​tre stilarter, der dominerede 60'erne, sammen med klassisk og hippy. Det er dog tidens mest huskede mod.

"The cat eye", som var almindeligt i 50'erne, er erstattet af falske øjenvipper. Derudover var 60'erne den første retro-æra, hvor makeup og dametøj, der var på mode i 20'erne, blev genvundet, men tilpasset tiårets stil.

Historien om 60'ernes makeup og bedste tips til et vintage look

Karakteristika for makeup af 60'erne

Ansigtet

Kvinder i 60'erne brugte meget pudder i deres ansigter i begyndelsen af ​​årtiet, men påførte senere kun nok til at dække pletter. Omkring 1963 begyndte man at bruge koral-, pink- eller ferskenblush til at skabe en naturlig glød i hele ansigtet.

Øjenbryn

1960'ernes bryn var kendetegnet ved at være rene, velplejede, formede og veldefinerede med en brynblyant.

60'ernes makeup trends

Øjne

Øjnene var centrum for makeup i 60'erne, da der blev brugt falske øjenvipper, meget mascara og eyeliner. De mest populære øjenskyggefarver var nuancer af blå, grøn, grå og hvid. Det skal bemærkes, at mange kvinder også bar falske øjenvipper forneden eller malede dem med eyeliner, ligesom model Twiggy.

Periodens karakteristiske øjenmake-up opnås med et blegt øvre låg, der bærer en mørk, usløret stribe lige på tværs af øjenbuen, fra det indre til det ydre punkt af låget. Hvid eyeliner blev også påført øjets indre linje for at få øjet til at virke større og mere åbent.

Læber

Da øjet var højdepunktet i 60'ernes makeup, blev læberne farvet meget naturligt med lyse koral-, pink- og ferskenfarver og også kontur.