HVAD ER FORSKELLEN MELLEM COLOGNE, PARFUME, EAU DE TOILETTE OG EAU DE PARFUM?

I parfumeriets verden er der tusindvis af dufte, men der er også forskellige typer dufte: cologne, parfume, eau de toilette og eau de parfum. Selvom du godt kender mange parfumemærke men måske er du ikke overbevist hvilken type det er.

Hos DIVAIN ønsker vi, at alt skal være nemmere, og derfor forklarer vi forskellen mellem parfume, cologne og eau de toilette for dem, der til enhver tid vælger det, der passer bedst til deres behov. 

FORSKEL MELLEM EAU DE TOILETTE, EAU DE PARFUM OG PARFUME

Vi vil starte med at snakke om forskellene mellem eau de toilette, eau de parfum (EDP) og parfume, fordi det uden tvivl er million dollar-spørgsmålet i parfumernes verden. Og det er normalt, for disse tre formater er de mest udbredte på markedet. Lad os se præcis, hvad hver af dem består af.

EAU DE TOILETTE

Formlen kendt som eau de toilette eller cologne har en koncentration på mellem 8 og 15% æterisk olie fortyndet i ethylalkohol.

Med en relativt lav koncentration af essens er dens pris meget lavere end for EDP'en med en lignende ydeevne.

Blandt dens mest slående egenskaber er, at dens aromaer normalt er citrus og friske, da dens hovedformål er at skabe den fornemmelse af friskhed, der forbliver efter et bad i iskolde vand. Det er et meget udbredt format, fordi det er meget billigt, og det sælges hovedsageligt på apoteker og supermarkeder. Et eksempel er DIVAIN-159, tilsvarende til Acqua di Gio de Armani.

Opdag forskellen mellem eau de toilette og eau de parfum

EAU DE PARFUM

Eau de parfum (EDP) er den midterste skala mellem eau de toilette og parfumen, da dens koncentration er mellem 16-18% af essensen fortyndet i vand og alkohol; hvilket gør duftens varighed meget længere, idet den kan nå op til 6 timer.

Denne type format er det ideelle alternativ til parfumer, da de er meget billigere, men har en meget acceptabel intensitet. Denne duft er et godt alternativ for dem, der leder efter en parfume, der er langtidsholdbar, men billig, da den har en opløsning af vand og alkohol plus æteriske olier, der reducerer prisen. Et eksempel på EDP er vores DIVAIN-106, der svarer til den velkendte Chanel Nº5.

For mænd er nogle af de bedste eau de parfum-mærker, som vi kan finde på markedet, Armani, Creed eller Calvin Klein. Hvad angår det kvindelige marked, skiller mærker som Lancôme, Chanel eller Dior sig ud.

PARFUME

Parfume er toppen af ​​parfumeverdenen. Den autentiske, da resten af ​​de formater, vi kommenterer, stammer fra den. Dens oprindelse går tilbage til romernes tid, hvor de brugte dem til at skjule den stærke lugt af deres kroppe, som blev frembragt af manglen på badning.

Gradueringerne af parfumen når en æterisk oliekoncentration på hverken mere eller mindre end mellem 20 og 30%, hvilket gør den til den længstvarende og mest intense fiksering på markedet. Derudover er essensen fortyndet i mindre alkohol, hvilket reducerer de negative effekter på følsom hud betragteligt.

I øjeblikket er der meget eksklusive parfumemærker specialiseret i nicheparfumer, både til mænd og kvinder. Tom Ford eller Maison Francis Kurkdjian er klare eksempler på dette, da de producerer parfumer af højeste kvalitet og helt unikke. 

Den største forskel mellem cologne og parfume er i koncentrationen af ​​dens essens

FORSKEL MELLEM COLOGNE OG EAU DE TOILETTE (ELLER EAU DE COLOGNE)

Det er nemt at tro, at det er det samme, men cologne og eau de cologne er meget, meget forskellige. Og det er, at procentdelen af ​​koncentrationen af ​​essensen varierer meget mellem den ene og den anden.

Opfundet i den tyske by, der bærer dens navn, skiller denne sammensætning sig ud ved at have en af ​​de laveste koncentrationer af æteriske olier på markedet med en andel på 1% til 8% afhængigt af mærket. Den æteriske olie er fortyndet i ethylalkohol (ethanol), hvilket skaber en hurtig flygtighed og en kort varighed af imprægneringen. Dens duft har en tendens til at tendere til friskhed, et resultat af brugen af ​​citrusolier.

Som du kan se, er colognen et super let format, så den er den perfekte ledsager at sove eller bruge om sommeren.

Eau de toilette er også let og frisk, men den har en stor fordel i forhold til cologne: den holder meget længere, da dens koncentration, som vi nævnte før, ligger mellem 8 og 15%. Dens duft kan forblive op til tre timer på din hud.

Bare rolig, for hvis du er forelsket i duften af ​​en parfume, men ikke kan bruge mange penge, er det ret sandsynligt, at den har sin version i både eau de parfum og eau de toilette. Selvom den bedste mulighed altid er at tage et kig på vores katalog over de tilsvarende parfumer. Så du er sikker på at få din yndlingsparfume til den bedste pris!